Nieuwsbrief SV de Braak #1

Middels deze nieuwsbrief willen wij alle leden van Helmondia en MULO op de hoogte brengen van de stand van zaken van de op handen zijnde fusie tussen MULO en Helmondia en alles wat daar mee samenhangt. Het is de bedoeling dat deze nieuwsbrief iedere maand wordt verstuurd om alle vorderingen zo veel mogelijk met onze leden te kunnen delen.

 1. De Fusie

De fusie tussen de beide verenigingen Helmondia en MULO zal al een fusie worden waarbij in 2020 één nieuwe vereniging wordt opgericht en de huidige verenigingen worden opgeheven. Seizoen 2019/2020 is daarmee voor beide verenigingen het laatste seizoen.

 1. Stuurgroep Fusie

Om de fusie van onze beide verenigingen zo goed mogelijk te laten verlopen is een stuurgroep samengesteld die er inmiddels al diverse vergaderingen op heeft zitten. De stuurgroep bestaat uit 6 personen:

 • Joop Slegers (voorzitter)
 • Henri van de Kerkhof (secretaris)
 • Harm van Stiphout
 • Arjen Vos
 • Marco Schriks
 • René Daniëls
 1. Werkgroepen

Onder deze stuurgroep zijn de afgelopen maanden een groot aantal werkgroepen samengesteld. Hierbij is er voor gezorgd dat beide verenigingen voldoende vertegenwoordigd zijn. Enkele werkgroepen hebben al één of meerdere vergaderingen gehad, maar er zijn ook nog werkgroepen die nog in de opstartfase zitten. Onderstaand een opsomming van deze werkgroepen met een toelichting of een vermelding van de eventuele vorderingen.

Juridische- en notariële zaken:

Deze werkgroep is al maanden druk bezig. De concept statuten van de nieuwe vereniging zijn goedgekeurd door de notaris en zullen nu worden voorgelegd aan de KNVB. Ook is er inmiddels een concept fusiedocument opgesteld.

Financiën

De werkgroep financiën bestaat uit de penningmeesters van beiden verenigingen en een onafhankelijke accountant. Zij zijn reeds druk bezig met het opstellen van de begroting voor de nieuwe vereniging aan de hand van de beschikbare budgetten. 

Voetbal Technische Zaken

De werkgroep VTZ is samengesteld en al een aantal keren bij elkaar geweest.

Jeugd

De werkgroep jeugd is zoals bekend al sinds vorig seizoen actief met de samenwerking in de SJO en daarop wordt verder geborduurd.

Sponsoring en Marketing

De sponsoring van de jeugdafdeling (SJO) is vorig jaar vanuit de besturen van beide verenigingen al op orde gemaakt. De werkgroep die nu de sponsoring en marketing voor SV De Braak (verder) vorm moet gaan geven heeft inmiddels één verkennend gesprek gehad.

Communicatie

Deze werkgroep is nog niet samengesteld. Vanwege het belang van dit onderwerp is afgesproken dat dit vooralsnog vanuit de stuurgroep zelf wordt opgepakt met medewerking van Jean Pierre van de Laar.

Tijdelijke accommodatie (inrichting)

Deze werkgroep gaat in januari van start om de ombouw van de Helmondia kantine naar SV De Braak kantine in goede banen te leiden. De MULO kantine gaat immers einde van dit seizoen tegen de grond.  Kartrekkers voor deze werkgroep zijn R. van Tilburg namens Helmondia en Eric van Duppen namens Mulo.

Kantine

Arjen Vos (MULO) en R. van Tilburg (Helmondia) zijn de randvoorwaarde voor de nieuwe kantine van SV De Braak aan het opstellen.

Senioren

Deze werkgroep is reeds samengesteld en zijn al meerdere keren bij elkaar geweest.

(feest)Activiteiten

Deze werkgroep is nog niet samengesteld.

Ledenadministratie

Deze werkgroep is samengesteld maar nog niet bij elkaar geweest omdat er o.a. ook vanuit de KNVB en Sportlink nog zaken moeten worden verduidelijkt.

Social Media/Website

Deze werkzaamheden worden in onderling overleg uitgevoerd door René Daniëls (Helmondia) en Jean Pierre van de Laar (MULO).

Normen, waarden en vrijwilligersbeleid

Deze werkgroep is nog niet bij elkaar geweest

 1. KNVB

Tijdens de eerste stuurgroep vergadering van 2020 zal er een delegatie van de KNVB aanwezig zijn om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden die er de afgelopen tijd zijn gerezen. De stuurgroep heeft een serie vragen geformuleerd die aan de orde zullen komen, maar ook de opgemaakte concept statuten en -fusievoorstel zullen ter tafel komen. Aan de hand van alle antwoorden zullen de concepten mogelijk nog worden aangepast en vervolgens ter goedkeuring worden ingediend bij de KNVB. Op het moment dat de genoemde concepten door zowel de notaris als de KNVB zijn goedgekeurd, worden deze stukken in een speciale algemene ledenvergadering bij zowel Helmondia als MULO aan de leden voorgelegd. Pas als ook een ruime meerderheid van de leden achter de stukken staat, kunnen deze door zowel de KNVB als de notaris formeel worden vastgesteld.

 1. Zaterdagvoetbal

Tijdens het vorige seizoen zijn een aantal MULO-leden met het idee gekomen om een senioren-zaterdag-afdeling op te gaan starten. Deze groep heeft inmiddels aangegeven hoe zij een en ander willen gaan uitvoeren. De stuurgroep heeft hier echter nog geen besluit over genomen, maar het seniorenvoetbal op zaterdag is inmiddels wel onderwerp van gesprek geweest. De werkgroep VTZ is uitgenodigd voor een van de komende stuurgroepvergaderingen in januari om o.a. dit onderwerp nader te bespreken.

 1. Kantine SV De Braak

Aan het eind van dit seizoen zal de MULO kantine tegen de grond gaan en wordt de Helmondia kantine omgebouwd naar de SV De Braak kantine. Op dit moment worden de randvoorwaarden ingevuld met betrekking tot o.a. de openingstijden en bezetting. In januari 2020 zullen hierover (vervolg)gesprekken worden gevoerd met het huidig personeel van de kantines van de beide verenigingen.

 1. Logistiek sportpark de Braak

Zoals iedereen heeft kunnen zien zijn de bouwwerkzaamheden van de school inmiddels begonnen en zullen deze werkzaamheden in 2020 alleen maar worden geïntensiveerd. Dit betekent dat de weg van de parkeerplaats Con Brio naar de MULO locatie veel gebruikt gaat worden voor bouwverkeer. Het zou daarom een goed idee zijn om zoveel mogelijk de toegangsweg via Helmond Sport/Bakelsedijk te gaan gebruiken vanaf 2020 dan kunnen we alvast wennen aan de situatie vanaf seizoen 2020/2021.

 1. Vragen

Heeft u vragen of suggesties stuur ze naar stuurgroep@svdebraak.nl

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful