Nieuwsbrief SV de Braak #2

Middels deze nieuwsbrief willen wij alle leden van Helmondia en MULO op de hoogte houden van de stand van zaken van de op handen zijnde fusie tussen MULO en Helmondia en alles wat daar mee samenhangt. Onderstaand nieuwsbrief nr. 2.

1. Zaterdagvoetbal (update)
De stuurgroep SV De Braak geeft een voorlopige toestemming om de organisatie ten behoeve van het senioren-zaterdagvoetbal op te starten in een pilot voor één jaar. In de loop van dat eerste jaar zal in overleg met het bestuur van SV De Braak worden bepaald of en zo ja in welke vorm vervolg gegeven kan worden aan de pilot. De stuurgroep heeft wel enkele uitgangspunten genoemd waarmee de werkgroep die hiermee aan de slag gaat rekening moet houden. Een van deze uitgangspunten is: Personen die nu al lid zijn van Helmondia of Mulo en zich aanmelden voor zaterdagvoetbal hebben voorrang op leden die over komen van andere verenigingen.

2. Juridische fusie (update)
De concept-statuten liggen ter goedkeuring bij de KNVB. Zo gauw de KNVB aangeeft dat ze met de statuten kan instemmen wordt dezelfde vraag ook aan de notaris voorgelegd. Als ook deze akkoord gaat met de statuten, wordt er een extra-algemene ledenvergadering (ALV) bij zowel Mulo als Helmondia uitgeschreven. Voorafgaand aan deze vergadering worden de statuten openbaar (via de site van beide verenigingen), zodat de leden van beide verenigingen hiervan kennis kunnen nemen. In de extra-ALV worden aan de leden twee vragen voorgelegd:

  • Is men akkoord met het opheffen van de bestaande vereniging (Helmondia en MULO)?
  • Is men akkoord met de opgestelde statuten?
    Op het moment dat de leden van beide verenigingen akkoord zijn worden de statuten één maand bij de Kamer van Koophandel en de secretarissen ter inzage gelegd. Dit is om ook buitenstaanders in de gelegenheid te stellen om beroep aan te tekenen tegen de voorgenomen fusie. Als deze maand voorbij is en niemand heeft gereageerd wordt aan de notaris gevraagd de statuten (en het bijbehorende fusiedocument) definitief te tekenen. Vervolgens wordt een nieuwe en eerste ALV uitgeschreven voor de nieuwe vereniging SV De Braak. Tijdens deze vergadering hoopt de stuurgroep het bestuur van de nieuwe vereniging te presenteren. Uiteraard zullen deze bestuursleden ook weer door de leden van SV De Braak formeel gekozen moeten worden.

3. SV De Braak 1
Het is definitief dat SV De Braak 1 wordt ingedeeld in de klasse van het hoogst spelend fusie-elftal. Dit betekent dat als Helmondia zou promoveren. Het vaandelteam van SV De Braak in de tweede klasse van de KNVB wordt ingedeeld.

4. Lidmaatschap
Binnen de stuurgroep is besloten dat, met het oog op het aantal jaren dat men lid is van de vereniging, alle jaren dat men lid is geweest van Mulo, Helmondia of SV De Braak meetellen. Dus het kan voorkomen dat over een jaar een lid die 12 jaar lid is geweest van Mulo, daarna 27 jaar lid van Helmondia was en dan één jaar lid van SV De Braak, gehuldigd gaat worden voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Deze jaren hoeven ook niet aaneengesloten te zijn.

5. Opleiden
De afgelopen maand zijn we binnen de jeugdafdeling gestart met een interne opleiding voor trainers en leiders van onze onderbouw. De eerste 2 druk bezochte avonden zijn reeds geweest waarbij de aandacht lag bij de trainingen. De komende weken komen daar nog 2 avonden bij die gericht zijn op coaching en op de organisatie rondom een jeugdteam. Ook draait er al een tijdje een scheidsrechtersopleiding waaraan diverse clubscheidsrechters van onze vereniging aan meedoen. We proberen op allerlei gebieden ons kader naar een hoger niveau te tillen.

6. Vrijwilligers
SV De Braak is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Met name de jeugdafdeling is nog op zoek naar een groepsleider JO8, JO9 en JO10 en een groepsleider JO11, JO12 en JO13. Verder zijn we altijd op zoek naar trainers, leiders, grensrechters. Iedere helpende hand is er een: Zonder vrijwilligers geen voetbal voor onze kinderen!

7. Clubfundactie PLUS Supermarkt
Ondanks dat we als SV De Braak nog niet officieel bestaan, hebben we wel onder onze nieuwe naam meegedaan aan de Clubfundactie van de PLUS en niet zonder succes. Er werden heel veel zegeltjes ingevoerd namens onze vereniging en er werden heel veel Clubfund-fan artikelen besteld. Dit leverde onze vereniging een prachtig bedrag op van maar liefst: € 2.566,90. Iedereen bedankt voor het meesparen!

8. Vragen
Heeft u vragen of suggesties stuur ze naar stuurgroep@svdebraak.nl

 

Voorlopig ontwerp Campus

Begin februari is het Voorlopig Ontwerp voor Sport- en beleefcampus De Braak in Helmond gepresenteerd aan de Adviescommissie van de gemeente Helmond. Het team van architecten, bestaande uit MoederscheimMoonen Architects, FaulknerBrowns Architects en CULD, gaf een toelichting op het ontwerp waarin de multifunctionele sportaccommodatie en het omliggende park in elkaar opgaan tot een herkenbaar, groen icoon.

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful