Nieuwsbrief SV de Braak #3

Middels deze nieuwsbrief willen wij alle leden van Helmondia en MULO op de hoogte houden van de stand van zaken van de op handen zijnde fusie tussen MULO en Helmondia en alles wat daar mee samenhangt. Onderstaand nieuwsbrief nr. 3.

1. Fusie en Corona (update)
Ook de procedure rond de fusie wordt getroffen door alle maatregelen die zijn genomen om de gevolgen van het Corona-virus te beperken. Om te fuseren heeft de KNVB een procedure opgesteld die strikt gevolgd moet worden. Tot nu toe lag de stuurgroep prima op koers. De nieuwe statuten zijn inmiddels door zowel door de KNVB als de notaris goedgekeurd. Deze zijn echter nog niet bij de notaris gepasseerd, want daarvoor is ook de goedkeuring van de leden noodzakelijk. Ook moeten de leden het fusievoorstel formeel goedkeuren.

De huidige statuten van Mulo schrijven voor dat voor een goedkeuring van de ontbinding van de voetbalvereniging MULO minimaal 2/3-de van het aantal Mulo-leden aanwezig moet zijn op een extra ALV en dat tenminste 2/3-de van het aantal uitgebrachte stemmen het eens moet zijn met de ontbinding van de voetbalvereniging.

In de statuten van Helmondia ligt het verplicht aantal aanwezige leden op een extra ALV op 3/4-de van het aantal stemgerechtigde leden. Een besluit tot ontbinding moet vervolgens ook door ten minste 2/3-de van het aantal uitgebrachte stemmen worden ondersteund.

Indien het verplicht aantal aanwezige leden niet gehaald wordt mag er direct een tweede extra ALV worden uitgeschreven. Aan die tweede ALV worden geen eisen meer gesteld met betrekking tot het noodzakelijk aanwezig aantal leden. De leden die op dat moment aanwezig zijn mogen over de ontbinding van de vereniging stemmen en deze stemming is rechtsgeldig.

Om een goedkeuring van de KNVB te krijgen voor de fusie, moet de in de extra-ALV verkregen toestemming van de leden vóór 1 mei bij de KNVB worden aangeleverd.

De stuurgroep had gepland om eerst een informatiebijeenkomst te houden voor de leden. Tijdens deze bijeenkomst zouden de nieuwe statuten en het fusiedocument worden toegelicht. Vervolgens zou er een extra Algemene Leden Vergadering (ALV) georganiseerd worden voor zowel de leden van Helmondia als Mulo. In eerste instantie was deze gepland in de maand april. Echter, de eerste maatregelen die door de regering in het kader van de bestrijding van het corona-virus werden getroffen, maakte deze planning onmogelijk. Toen de KNVB ons om die reden uitstel gaf tot 1 juni, werden de informatiebijeenkomst en ALV verschoven naar de maand mei. Na de toespraak van premier Mark Rutte op 31 maart jl. is duidelijk geworden dat de sportparken zo goed als zeker tot 1 juni gesloten moeten blijven. Hierdoor is het organiseren van een ALV in de maand mei ook niet mogelijk. Op het moment van het schrijven van deze nieuwsbrief is nog niet duidelijk op welke wijze we het juridisch/notarieel proces van de fusie kunnen voortzetten. Op 1 april heeft de stuurgroep hierover met de KNVB een positief overleg gehad. De KNVB begrijpt de problematiek en doet er momenteel alles om een manier te bedenken die een oplossing voor deze situatie biedt. Wordt vervolgd dus…

De stuurgroep vindt het belangrijk dat de leden in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen meepraten over de voorgenomen fusie. Daarom wordt als bijlage bij deze Nieuwsbrief zowel de concept-statuten van SV De Braak als het onderliggende concept Fusievoorstel meegestuurd. De stuurgroep nodigt alle leden uit om deze documenten te lezen en vragen/opmerkingen hierover per e-mail te sturen naar stuurgroep@svdebraak.nl

2. Fusie en de gemeente Helmond
Iedereen heeft in de krant kunnen lezen dat het bestuur van Helmond Sport in de problemen is gekomen omdat de voorzitter en secretaris zijn opgestapt. De accommodatie die voor Helmond Sport was ingepland binnen de Multifunctionele Sportcampus De Braak lag hieraan ten grondslag. Voor de op handen zijn fusie tussen Helmondia en Mulo heeft deze problematiek tot nu toe geen gevolgen gehad. De besturen van Mulo en Helmondia zijn nog steeds in goed gesprek met de gemeente Helmond. De gemeente Helmond is gestart met de voorbereiding van de plaatsing van voldoende noodkleedlokalen en materiaalhokken rond de huidige accommodatie van Helmondia. Ook worden er op dit moment afspraken gemaakt over de afwerking van het erfpachtrecht dat Mulo heeft en het opstalrecht van Helmondia. Ook de fusiekosten worden op verzoek van de gemeente Helmond in beeld gebracht. Teneinde alle financiële zaken rond de fusie met de gemeente Helmond goed af te werken heeft de stuurgroep ondersteuning ingehuurd van een vastgoedadvocaat die (ook) gespecialiseerd is in fusierecht.

3. Verhuizing
Ter voorbereiding op de verhuizing van Mulo naar de (uitgebreide) accommodatie van Helmondia (dit wordt vanaf de volgende competitie de tijdelijke thuisbasis van SV De Braak) zijn er inmiddels twee werkgroepen actief geworden. Het gaat hierbij om de werkgroep verhuizing. Zij brengen op dit moment in beeld wat van de huidige accommodaties van Mulo en Helmondia bruikbaar is voor de accommodatie van
SV De Braak en welke materialen nu niet nodig zijn maar bewaard moeten blijven of juist niet. Daarnaast maken zij een planning van de verhuizing en van de werkzaamheden die daarvoor moeten worden uitgevoerd. Uiteraard zijn de gevolgen van het Corona-virus ook voor deze werkgroep funest. De werkzaamheden liggen op dit moment noodgedwongen zo goed als stil.

4. Kantine
Ook de werkgroep Kantine is van start gegaan. Allereerst zijn de personen bij elkaar gebracht die vanaf de komende competitie de kantine gaan bemannen. Vervolgens is met hen ook gesproken over een planning die actueel wordt op het moment dat de fusie van start is gegaan. De eerste tekenen over een mooie onderlinge samenwerking zijn erg positief. Vanaf het eerste gesprek was de onderlinge sfeer direct goed, dus dat biedt veel vertrouwen voor een gezellige kantine in de toekomst.

5. Zaterdagvoetbal (update)
In de vorige Nieuwsbrief is aangegeven dat SV De Braak volgende competitie ook start met één team dat gaat deelnemen aan het senioren-zaterdagvoetbal. In dat artikel werd gesteld dat leden van Helmondia en Mulo die zich voor zaterdagvoetbal aanmelden voorrang hebben op leden die overkomen van andere verenigingen. Deze tekst was niet compleet. Het team wordt als eerste team ingedeeld en speelt daarom als een prestatiegericht elftal. Voor leden die op een lager niveau recreatief op een zaterdag willen voetballen biedt SV De Braak het komend jaar nog geen mogelijkheid. Misschien gaat dit in de toekomst nog wel gebeuren.

6. Tenslotte
Het is al enige keren in deze nieuwsbrief naar voren gekomen; het Corona-virus. De gevolgen van dit virus zijn op dit moment ook voelbaar bij de leden van zowel Mulo als Helmondia. Er mag/kan deze competitie immers niet gevoetbald worden en ook beide sportparken (dus velden èn kantines) zijn op last van de overheid gesloten. De besturen van Helmondia en Mulo hebben volledig begrip voor deze maatregelen, maar beseffen ook dat ze door deze maatregelen hun leden niet kunnen bieden waar ze als lid recht op hebben. De besturen vragen daarvoor begrip aan hun leden.

7. Vragen
Heeft u vragen of suggesties stuur ze naar stuurgroep@svdebraak.nl

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful