Nieuwsbrief SV de Braak #4

Middels deze nieuwsbrief willen wij alle leden van Helmondia en MULO op de hoogte houden van de stand van zaken van de op handen zijnde fusie tussen MULO en Helmondia en alles wat daar mee samenhangt. Onderstaand nieuwsbrief nr. 4.

1. Fusie
In bovenstaande aanhef staat nog steeds: “de op handen zijnde fusie” ! Ik hoor u al zeggen/denken: ”Dat klopt niet, want in de krant heeft gestaan dat de fusie tussen Mulo en Helmondia rond is”. Het is inderdaad wat verwarrend. Op 25 mei jl. heeft er een digitale, buitengewone Algemene Leden Vergadering (ALV) voor zowel Helmondia als voor Mulo plaatsgevonden. Deze buitengewone ALV stond helemaal in het teken van de voorgenomen fusie. In deze vergadering hebben de leden van Mulo (bijna) unaniem (35 stemmen voor en 1 stem tegen) en de leden van Helmondia unaniem (32 stemmen voor en 0 stemmen tegen) besloten dat de beide verenigingen zich mochten opheffen om vervolgens samen te fuseren tot de nieuwe vereniging SV De Braak. Voor de krant was dit bericht voldoende om er van uit te gaan dat de fusie beklonken was. En eigenlijk hebben ze ook wel gelijk, maar formeel moet er nog het een en ander gebeuren. Om tot een definitieve fusie te komen moet de notaris zijn handtekening nog zetten op de nieuwe statuten. Dat staat te gebeuren op 30 juni a.s. De dag na deze formele gebeurtenis, dus 1 juli 2020, gaat de boeken in als de datum waarop SV De Braak is opgericht.

2. Fusie en de gemeente Helmond
De laatste tijd staat de krant (nog steeds) vol over de problemen van Helmond Sport en de mogelijke gevolgen voor de Multi Functionele Sport Accommodatie (MFSA) De Braak. In de vorige nieuwsbrief hebben we al aangegeven dat deze problematiek geen nadelige gevolgen heeft op het fusieproces. En dat is nog steeds zo. We zijn constant in goed overleg gebleven met de gemeente Helmond. Maar, omdat de problemen rond Helmond Sport niet afnamen of zelfs groter werden, heeft de stuurgroep bij de gemeente Helmond toch ook aangedrongen op een schriftelijke garantiestelling. Deze heeft de gemeente Helmond inmiddels afgegeven. Hierdoor heeft SV De Braak de garantie dat, indien de MFSA vertraging oploopt of onverhoopt niet doorgaat, zij straks de beschikking heeft over voldoende kleedkamers, velden, kantine en bijgebouwen.

3. Verhuizing
De werkgroep Verhuizing is al erg actief geweest en is dat nog steeds! Het clubhuis van SV De Braak (zoals je weet wordt dit voorlopig het voormalige clubgebouw van Helmondia) heeft inmiddels een kantine die van binnen prachtig in de clubkleuren van de nieuwe vereniging is geschilderd. Daarnaast worden er momenteel een paar interne verbouwingen gerealiseerd, waardoor er meer opslagruimte e.d. ter beschikking komt. Op een externe locatie staan inmiddels een aantal noodkleedlokalen die op dit moment worden opgeknapt en voorzien worden van de nieuwe clubkleuren. Tijdig voor aanvang van de nieuwe competitie worden deze geplaats rond het toekomstig (tijdelijk) clubgebouw.

4. Contributie
Binnen de stuurgroep worden momenteel (ook) zaken besproken die te maken hebben met de wijze waarop de vereniging de komende tijd financieel de touwtjes aan elkaar kan knopen. Daarvoor is er hard gewerkt om een kloppende begroting op te stellen. Een van de belangrijkste inkomensbronnen voor een vereniging is de contributie. Daarover is uitgebreid gesproken en uiteindelijk heeft dit geleid tot de volgende contributiebedragen voor SV De Braak seizoen 2020/2021:

Doelgroep Contributie
Vrijwilligers 10,00
Rustende leden 40,00
Senioren 185,00
Veteranen 140,00
O18/O19 185,00
O16/O17 185,00
O14/O15 185,00
O12/13 165,00
O10/11 165,00
O8/9 165,00
O6/7 50,00
Inschrijfgeld Junioren 7,50
Inschrijfgeld Senioren 20,00

– Voetbal extra (“G-voetbal”) is ook per leeftijd

5. Senioren
De seniorencommissie, die bestaat uit Peter de Fockert, Frank Raaijmakers, Martijn Tils en Ed Hulbert, heeft de afgelopen week haar handen vol gehad om alle teams bij de KNVB aan te melden. Want, met het samenvoegen van de verenigen Helmondia en MULO is SV De Braak meteen de grootste vereniging wat betreft senioren teams. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat er twee complete teams zijn overgekomen van RKPVV, omdat deze vereniging inmiddels is opgehouden te bestaan. Door dit alles spelen er in de competitie van seizoen 2020-2021 op zondag 2 selectie – en 14 lagere senioren teams plus een dames seniorenteam. Op zaterdag wordt deelgenomen met 1 selectie- en 1 lagere senioren team. SV De Braak is de eerste Helmonds vereniging die in de competitie met zaterdag seniorenteams uit gaat komen. Daarom wordt onderstaand nog wat dieper ingegaan op het zaterdagvoetbal.

6. Start zaterdagvoetbal
De plannen om te starten met zaterdagvoetbal leefde al wat langer, maar tot afgelopen jaar bleven deze gedachten beperkt tot kantinepraat.
Met de nieuwe club in het vooruitzicht werd afgesproken om de vier selectie elftallen bij elkaar te zetten; Mulo 1 en Helmondia 1, SV De Braak 2 en het hoogste juniorenteam (O19-1).
Het voordeel van deze aanpak is dat het zaterdagvoetbal dan kan fungeren als een “vangnet” voor verschillende spelers. En dat is gelukt! Vanuit Helmondia en Mulo hebben 9 spelers aangegeven dat ze het een uitdaging vinden om op zaterdag voor SV De Braak te gaan spelen! Daarnaast hebben 10 spelers van buitenaf enthousiast gereageerd op het zaterdagvoetbal en dus om dit avontuur aan te gaan. Allemaal met hun eigen reden en motivatie. Maar allemaal zeer gemotiveerd, dat viel op!! Ook de staf van het zaterdagvoetbal is goed bezet met 8 man die hun ziel en zaligheid gaan geven om dit project te laten slagen. Voor SV De Braak is dit een mooie, nieuwe en hopelijk structurele aanvulling want het biedt volop kansen voor de toekomst. En dat bleek al snel, want er is zelfs nu al een enthousiaste groep van (op dit moment) 14 nieuwe spelers gevonden die het tweede elftal van de zaterdagtak gaan vormen. SV De Braak is er dan ook trots op dat dit in deze moeilijke tijd is gerealiseerd! “We houden contact en hopen dat we veel nieuwsgierige leden en niet-leden kunnen bereiken die benieuwd zijn hoe we het het komend jaar gaan doen”, aldus Angelo van den Heuvel, een van de stafleden van het zaterdagvoetbal.

7. Vragen
Heeft u vragen of suggesties stuur ze naar stuurgroep@svdebraak.nl.

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful